Web Analytics Made Easy - Statcounter

میرزایی با بیان اینکه تقابل های دوگانه در زندگی روزمره را در کتاب« نادر شاه و دختر کولی» می بینیم، گفت: این کار سرشار از نمادشناسی و استعاره است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «حسین میرزایی »صبح امروز در نشست نقد و بررسی «کتاب نادر شاه و دختر کولی» که در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: دنیای مدرن رویا را سرکوب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرزهای خیال و واقعیت به شکل زیبا در کتاب نادر شاه و دختر کولی در رفت و آمد هستند. از نظر ما انسان شناس ها پدیده هایی مثل مرگ و ازدواج از جمله نقاط گذار زندگی هستند. در کتاب نادر شاه و دختر کولی مرگ و ازدواج سریع اتفاق می افتد. اینها در روال طبیعی زندگی مرتب اتفاق می افتند و عجیب و غریب نیستند هرچند شاید از نظر ما مهم و پیچیده باشند. در خواب پدیده هایی مثل تولد، مرگ و ازدواج را ساده می بینیم اما در زندگی واقعی اینها پدیده هایی مهم و پیچیده تلقی می شوند.

 

این انسان شناس و استاد دانشگاه با بیان اینکه ما شاهد تحول و به نوعی تکامل فرد در کتاب نادر شاه و دختر کولی هستیم، عنوان کرد: با گذر زمان قرار است با تجربه تر شویم، مسیرمان رو به رشد باشد و به کمال برسیم. در روانشناسی اجتماعی این بحث مطرح است که رفتارهای اجتماعی ما که اکتسابی هستند در DAN‌ ما ذخیره می شوند و در چند نسل بعد از ما بروز پیدا می کنند. در ادبیات و عرفان نیز مراحل تکاملی انسان را داریم. با تقابل های دوگانه در زندگی روزانه روبرو هستیم که این تقابل ها را در کتاب نادر شاه و دختر کولی می بینیم.

 

وی با اشاره به اینکه محور داستان نادر شاه و دختر کولی، کولی ها هستند، بیان کرد: داستان در مورد این است که چطور انسانی که اسیر زندگی زمینی است با موجودی که با او تفاوت هایی دارد، پیوند می خورد. کولی ها در حال زندگی می کنند و دغدغه مند نیستند. در عرفان به خصوص عرفان شیعی با این مسئله روبرو هستیم که باید در حال باشیم و نباید در عقب و یا در آینده باشیم. نمونه این مسئله حضور قلب در نماز است که به آن تاکید شده است. یکی از مصادیق در حال بودن، زندگی کولی وار است. کولی ها در حال زندگی می کنند و تلاش آنها بر شادی است.

 

میرزایی با بیان اینکه کتاب نادر شاه و دختر کولی سرشار از نمادشناسی و استعاره است، تصریح کرد: دکتر حسن زاده، نویسنده این کتاب از دانش ادبی خود و همین طور از دانش علمی خود به خوبی استفاده کردند. نگارش این کتاب 10 سال طول کشیده است. کارهایی که در طول زمان نوشته می شوند، بسیار جذاب هستند. احتمالا زمانی که آقای دکتر حسن زاده می خواستند از زمان واقعی فرار کنند و از روزمرگی ها رها شوند، دست به نوشتن بردند و به همین دلیل خواننده احساس می کند که روی بالی از خیال سوار است. نثر کتاب نادر شاه و دختر کولی بسیار روان و دلنشین است.

 

این انسان شناس و استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: کمتر اثری همچون نادر شاه و دختر کولی دیدم که ایراد ویرایشی کم داشته باشد. مشخص است که روی نوشتن این اثر، وقت گذاشته شده است و واقعا کار شده است. معتقدم هستم دکتر حسن زاده وقتی کتاب نادر شاه و دختر کولی را تمام کردند، آن دکتر حسن زاده 10 سال پیش که کتاب را آغاز به نگارش کرد، نبوده است و به خاطر همین دوست دارم بدانم که ایشان کجاهای کتاب را تغییر دادند و یا اصلاح کردند.

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: خطبه نماز جمعه روز خبرنگار خطبه های نماز جمعه کانون های فرهنگی هنری مساجد نماز جمعه طرح ملی هوای تازه روزنامه کانون های مساجد مریم داوری حسین میرزایی سرای اهل قلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۸۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «آقاسید محمود» به نمایشگاه کتاب می آید

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «آقا سید محمود» نوشته محمداسماعیل حاجی علیان زندگی داستانی آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی به تازگی توسط انتشارات به‌نشر منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود.

محمد اسماعیل حاجی‌علیان؛ نویسنده، استاد دانشگاه و فیلم نامه نویس تاکنون ۲۲ رمان و مجموعه داستان و پژوهش ادبی را به نگارش درآورده است. آثار او بیش از ۱۰۰ جایزه از جشنواره های مختلف ادبی دریافت کرده است. جدیدترین جایزه او، جایزه ادبی جلال آل احمد و کتاب سال جمهوری اسلامی در بهمن سال ۱۴۰۰ و تیرماه ۱۴۰۱ برای نگارش کتاب مجموعه داستان سه گانه «ساعت دنگی» در بخش داستان کوتاه بود. «بیداری» و «آقا سید محمد» دیگر اثر این نویسنده در انتشارات به‌نشر است.

حاجی علیان درباره این اثر می گوید: در این رمان پرتره، شخصیت «آیت‌الله سیدحمود حسینی شاهرود ی» دستمایه روایت قرار گرفته و سال‌های پایانی زندگی ایشان که بازگو کننده مجاهدت‌های یک انسان وارسته برای رسیدن به ذات حق تعالی و همراهی وشیعیان و دیگر مخاطبان دینی است روایت می‌شود.

حاجی علیان با تاکید بر اینکه رمان «پرتره» در مورد شخصیت‌های واقعی نوشته می‌شوند و بخشی از زندگی آن شخصیت را که برجسته و معرف کل شخصیت است در آن روایت می‌شود، افزود: به جهت آنکه زندگی آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی بسیار پر بار بوده و ایشان ۱۰۱ سال عمر کردند، نمی‌توانستم به همه ابعاد زندگی ایشان در یک رمان بپردازم، از این رو بخش پایانی زندگی ایشان را به عنوان محور روایت کتاب «آقا سید محمود» انتخاب کردم.

وی گفت: این کتاب سه فصل دارد. در هر یک از این فصل‌ها، روای متفاوت است. مامور ساواک که وظیفه اطلاع رسانی فعالیت علما و طلاب را در نجف بر عهده دارد روای بخش اول کتاب است. یکی از طلبه‌هایی که در مکتب آیت الله شاهرودی رشد کرده و مادر ایشان از راویان بخش دوم و سوم کتاب «آقا سید محمود» هستند. در قالب روایت‌های این افراد زندگی، رفتار و مجاهدت‌های آیت الله شاهرودی از مراجع عالم و دست به خیر مورد بررسی قرار می‌گیرد که فعالیت‌های او در گسترش جهان تشیع بسیار کمک کننده بوده است.

نویسنده کتاب «آقا سید محمود» ادامه داد: در این اثر از بین همه خصیلت‌های رفتاری آیت الله شاهرودی به زیاده پیاده روی کردن برای زیارت امام حسین (ع) که احیای سنت زیارت ائمه معصومین (ع) با پای پیاده است، پرداخته شده است. هم چنین سفر ایشان به حج و زیارت خانه خدا که با این خصلیت گره خورده بخش‌هایی از روایت رمان را به خود اختصاص می‌دهد که ایشان به صورت زمینی از نجف تا مکه را سفر کرده و مراسم حج را به جا می آورند. در طول مسیر نیز با شیعیان دیگر کشورها نیز دیدار و گفت و گو می‌کنند. در واقع می‌توان گفت در این رمان، خصلت همراهی یک عالم دینی با شیعیان و مخاطبان دینی محور روایت قرار گرفته است.

حاجی علیان گفت: بحث حج یکی از محورهای اصلی روایت رمان «آقا سید محمود» است و با توجه به روایتی از امام صادق (ع) در مورد اینکه چگونه حج مورد قبول است، پیش رود که ساختار این روایت توسط هانری کربن مفسر غربی حکمت معنوی و فلسفه اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است.

نویسنده کتاب «آقا سید محمود» افزود: بحث حج یکی از محورهای اصلی روایت رمان «آقا سید محمود» است و با توجه به روایتی از امام صادق (ع) در مورد اینکه چگونه حج مورد قبول است، پیش رود که ساختار این روایت توسط هانری کربن مفسر غربی حکمت معنوی و فلسفه اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است. ساختار سه گانه ای که بتواند از مشهد (محل دیدن) و مشاهده (فعل دیدن) و شاهد (کسی که می بیند) به یک وحدت و یکپارچگی برسد، قطعاً کاملترین و جامع ترین ساختار خواهد بود به عنوان بن مایه ساختاری و علمی روایت این اثر خواندنی و متفاوت را تشکیل می‌دهد.

کتاب «آقا سید محمود» با ۱۶۴ صفحه و قیمت ۷۵ هزار تومان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می شود.

کد خبر 6099846 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • جاری کردن عقد ازدواج با پسر معتاد در برخی دفترخانه‌ها
  • قتل دختر به دست پدر/ دخترم بعد از طلاق می‌خواست مستقل زندگی کند
  • مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (20 اردیبهشت)
  • علم و دین نظام زندگی/ ماموریت بزرگ ناوگروه ۸۶ امیدآفرینی کرد
  • کتاب «آقاسید محمود» به نمایشگاه کتاب می آید
  • پشیمانی پدری که دختر ۲۱ ساله‌اش را سلاخی کرد
  • اکران آنلاین فیلم «عامه‌پسند» با بازی باران کوثری و فاطمه معتمدآریا
  • کتاب رضای انقلاب به بازار نشر راه یافت
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)